azadboard
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

SUPER YEMEKLER

Aşağa gitmek

SUPER YEMEKLER Empty SUPER YEMEKLER

Mesaj  Azad Paz Mayıs 18, 2008 7:03 pm

Kayseri Yaglamasi
(Sebit)

1 paket kucuk boy lavas (veya Meksika ekmegi), 8 adet

500 gr orta yagli kiyma
2 yk sizma zeytinyag
1 orta boy sogan, kucuk dogranmis
1 sivri veya 1/2 carliston biber, kucuk dogranmis
4-5 yk ezilmis domates, konserve
1 tk biber salcasi, aci
1/4 kap sicak su
Tuz
Karabiber

Sos:
1 kap yogurt, oda sicakliginda
1-2 dis sarimsak, tuz ile dovulmus

Tavada zeytinyag ile sogani 2-3 dakika sote edin. Kiymayi ilave edin, rengi donene kadar, aralarda karisitirarak pisirin. Sivri biber, ezilmis domates, biber salcasi, sicak su, tuz ve karabiberi ilave edin. Karisitirin ve suyunu cekene kadar pisirin ama kurutmayin.

Tavada lavas ekmeklerin her iki tarafinida tek tek isitin. Tabaga bir ekmek koyun, uzerine 2 kasik kiyma surun. 4 adet lavas bitene kadar ayni islemi yapin. Ikinci servis tabagina gene ayni sekilde 4 ekmegi aralarina kiyma harcini koyarak hazirlayin. Arti seklinde ekmekleri kesin. Arzu ederseniz kiyma harcindan sonra uzerlerine kucuk dogranmis maydanoz serpin:)

Yogurt sosunu iki ayri cukur tabaga koyun. Her minik ucgen lavasin uzerine kasik ile yogurt dokun, katlayin, sogutmadan afiyet ile yiyin.

2 kisilik.
Yemek tarifi Binnur'dan @ 10:32 PM 4 yorum



2.5.08
Kirmizi Biber Yemegi

1 kirmizi dolmalik biber, kucuk dogranmis
1 kucuk sogan, kucuk dogranmis
3 yk sizma zeytinyag
2 yk pirinc, yikanmis, suzulmus
2 buyuk domates, kabuklari soyulmus, kucuk dogranmis
1 ck pul biber
Tuz
Karabiber
1 tk nar eksisi (yoksa limon suyu)

Sogani yag ile yumusayana kadar sote edin. Uzerine sirasiyla, kirmizi biber, pirinc, domates, pul biber, tuz ve karabiberi ilave edin. Tencerenin kapagini kapatin ve yemek pisene kadar acmayin. Ortanin altindaki isida 20 dakika pisirin. Ocagin altini kapatin, nar eksini ilave edin, karisitirin.

Uzerine kucuk dogranmis maydanoz serpin. Taze ekmek ile sicak veya oda sicakliginda servis yapin.

Isterseniz esas yemek isterseniz et veya tavuk ile birlikte ikram edebilirsiniz.
Yemek tarifi Binnur'dan @ 3:52 PM 1 yorum



23.4.08
Eksili Kebap

Kofte:
500 gr az yagli kiyma
1 sogan, rende
Tuz
Karabiber

3 yk tereyag
13-14 arpacik sogani, kabuklari soyulmus
1 orta boy patlican, alacali soyulmus, orta buyuklukte dogranmis, 15
dakika tuzlu suda bekletilmis,suyu sIkIlmis
2 orta boy beyaz patates, soyulmus, orta boy dogranmis
1 yk domates salcasi
1/2 kap ezilmis domates, konserve
1 veya 1 1/2 kap sicak su
3 yk nar eksisi
Tuz
Karabiber

Once kofte malzemelerini yogurun, findiktan biraz daha buyuk kofteler yapin. Firin tepsisine yayin. Izgarada arada karisitirarak 4-5 dakika kizartin, yakmayin.

Bu arada sogani tereyag ile 2-3 dakika kavurun. Patlican ve patatesleri ilave edin 8-10 dakika kadar ezmeden, aralarda karisitirarak kavurun. Kofteler ile birlikte geri kalan butun malzemeleri ilave edin, tencerenin kapagini kapatin ve ortanin altindaki isida patatesler yumusayana kadar pisirin. Piserken yemegi karisitirmayin, patatese catal batirarak pisip pismedigini kontrol edin. Uzerine maydanoz serperek ikram edin.

2-3 kisilik.

* Eksili Kebaba pisirme sirasinda varsa birkac koruk ve visne koyabilirsiniz.

Servis Onerileri:
- Ramazan Pidesi, Humus, Zeytinyagli Biber Dolmasi ve Keskul.
Yemek tarifi Binnur'dan @ 10:50 PM 0 yorum



14.4.08
Kagitta Levrek Bugulama

1 Levrek fileto (~225 gr) -tek veya iki parca halinde

1 yk limon suyu
1 yk sizma zeytinyag
1 domates, kabugu soyulmus, dilimlenmis
1 yesil biber, cekirdegi cikarilmis, kucuk dogranmis
5-6 arpacik sogani, dilimlenmis
4-5 mantar, temizlenmis, dilimlenmis
2-3 limon dilimi
1 defne yapragi
1 yk tereyag, kucuk parcalar halinde
1 cimdik pul biber
1 yk ezilmis domatesi 2 yk su ile karisitirin*
Tuz
Karabiber

Baligi alacak buyuklukte parsomen kagidi kesin. Ortasina baligi yerlestirin, tuz ve karabiber serpin, eliniz ile zeytinyagi ile uzerini sivayin. Uzerlerine domates dilimleri, yesil biberleri, soganlari ve mantar dilimlerini koyun. En uste defne yapragi ve limonlari yerlestirin. Parca tereyagini uzerine koyun, ezilmis domatesi kasik ile uzerine gezdirin, pul biberi serpin. Kagidin uzun kenarlarini ustten birlestirin, yanlari kivirin. Icinde birikecek olan suyu disari akmasin. Paketi firin tepsisinin uzerine yerlestirin.

Onceden isitilmis 400 F (200 C) firinda 25 dakika kadar pisirin. Tepsiyi firindan cikartin, paketi acin. Defne yapragini cikartip atin.Duzgun bir sekilde baligi servis tabagina kaydirin. Kagidin icindeki suyu kasik ile balik tabagina gecirin. Limon dilimleri ile servis yapin.

2 kisilik.

* 2 yk su yerine beyaz sarap veya raki kullanabilirsiniz



Servis Onerileri:
- Zeytin Ezmeli Kanepeler, Portakal Sepetinde Karides, Roka Salatasi ve Tulumba Tatlisi.
Yemek tarifi Binnur'dan @ 10:55 PM 0 yorum



6.4.08
Sucuklu Pide

Hamur Malzemeleri:
7 gr activ kuru maya
1 tk seker
1/4 + 3/4 kap ilik su
~ 2 1/4 kap un
1 tk tuz
2 yk + 1 tk sizma zeytinyag

Uzeri icin:
28-30 dilim sucuk
3/4 cup kasar veya mozerella peyniri, rendelenmis
1 buyuk domates, soyulmus, dilimlenmis
1 carliston biber, 8 e kesilmis veya sivri biber 2 ye kesilmis

Kenarlari icin:
1 yk yogurdu 2 yk su ile karisitirin

Kucuk bir tasin icinde maya ve sekeri, 1/4 kap ilik sutun icinde karistirip eritin. Kabarmasi icin 15 dakika bekletin.

Buyuk bir kabin icine un ve tuzu eleyin. Uzerine kopuk kopuk kabarmis mayali karisimi ve geriye kalan 3/4 kap ilik sutu ilave edin. Karisitirin ve biraz unlanmis tezgahin uzerine gecirin. Icindeki purtukleri kaybolup, yumusayana kadar 10 dakika yogurun. Temiz bir kabin icini 1 tk zeytinyag ile yaglayin. Hamuru icine koyun, ters cevirin, butun yuzeyi yaglansin. Uzerini temiz ve nemli bir havlu ile ortun. Ceryansiz, ilik bir yerde kabarmasi icin 1 saat bekletin. Hamur iki katina cikmali.

Hamuru biraz unlanmis tezgahin uzerine gecirin. Eliniz ile uzerine bastirip gazini cikarin ve bicak ile 4 esit parcaya bolun. Her parcayi yogurup top seklini verin. Nemli temiz bir havlu ile uzerlerini ortun ve 15 dakika bekletin. Once eliniz ile bastirin, sonra merdane ile uzun oval sekil verin. Uzerlerine kasar rendesini esit sekilde koyun. Sucuk ve domates dilimlerini yerlestirin. Biberleri en uste koyun (resim). Hamurun kenarlarini ice kivirin, uclari bukun (resim).

Firin tepsisinin uzerine parsomen kagidi koyun, acilmis bir veya iki pideyi uzerine yerlestirin. Hamurun kenarlarina firca ile yogurt karismindan surun.

Firini 500 F (250 C) getirip isitin. Tepsiyi firinin orta katina yerlestirip 15 dakika pisirin. Firindan cikarcikmaz pidelerin kenarlarina tereyag veya zeytinyag surun. Maydanoz ve sogan dilimleri ile birlikte servis yapin.

4 Sucuklu Pide.
Yemek tarifi Binnur'dan @ 8:48 PM 6 yorum



2.4.08
Kumpir

1 buyuk boy firinda pisirilmelik patates
1 yk tereyag
2 yk kaşar peyniri, rende
Tuz
Karabiber

Tane misir, konserve
Bezelye, konserve, uzerinden sicak su gecirin
Siyah zeytin, cekirdegi cikarilmis
Yesil zeytin, cekirdegi cikarilmis
Kucuk salatalik tursusu, kub seklinde dogranmis
Pancar tursusu, kub seklinde dogranmis
Taze sogan, kucuk dogranmis
Mor lahana, dogranmis, tuz ile ovulmus, yikanmis, suzulmus
Havuc, rendelenmis
Domates, kucuk dogranmis
Mantar, dilimlenmis
Konserve balik
Rus salatasi
Beyaz peynir, kub seklinde dogranmis

Firini 425 F (220 C) getirip isitin. Patatesin uzerinde catal ile delikler acin ve tepsi uzerine koyun ve 45 - 55 dakika arasi pisirin. Sivri bicak ucu ile pisip pismedigini kontrol edebilirsiniz. Rahat hazirlayabilmek ici, var ise kenari yuksek dar bir tabak icine patatesi yerlestirin. Ve bicak ile bir ucundan diger ucuna kesip ikiye bolun. Ortasina tereyag, kaşar, tuz ve karabiber koyun, kut burunlu bicak ile hepsini karisitirin, pure haline gelsin (resim). Icini yukarida verdigim veya hosunuza giden baska malzemeler ile doldurun. Hafif bir ogle yemegi veya branch olarak servis yapin:)

* Patatesi aluminyum kagida sarip pisirmeyin, buhar icinde kalacagi icin patatesler haslama tadinda olur.
Yemek tarifi Binnur'dan @ 9:45 PM 2 yorum



26.3.08
Antalya Piyazi

1 kutu konserve kuru fasulye, 540 ml, suzulmus
1-2 taze sogan, dogranmis
1/4 kap maydanoz, kucuk dogranmis
1 haslanmıs yumurta, 4 e kesilmis

Sos:
2-3 dis sarmısak, tuz ile dovulmus
3 yk limonun suyu
2 yk sirke
2 yk sızma zeytinyagı
1 tk kimyon
2 yk tahin
1 ck pul biber
Tuz

Sos malzemelerini kucuk bir kabin icinde karisitirin. Kurufasulye, taze sogan ve maydanozun uzerine dokun, karisitirin. Servis tabagina gecirin. Dilimlenmis yumurtalar ile susleyin.

Servis Onerileri:
- Kofte ve Sutlac
Yemek tarifi Binnur'dan @ 8:13 PM 3 yorum



14.3.08
Paskalya Coregi

1 paket toz maya (7 gr)
3 yk sut, ilik
1 tk seker

4 kap + 1 yk un
1 ck tuz
125 gr tuzsuz tereyag, eritilmis
1 tk cam sakizi (mastik), havanda toz haline getirin
1 tk mahlep
5 yumurta sarisi, oda sicakliginda
1 kap sut, ilik
3/4 kap seker

Uzeri icin:
1 yumurta sarisi
2-3 yk badem veya findik dilimlenmis

Kucuk bir tasin icinde maya ve sekeri, 3 yk ilik sutun icinde karistirip eritin. Kabarmasi icin 15 dakika bekletin.

Buyuk bir kabin icine 4 kap un ve tuzu eleyin. Uzerine tereyag, cam sakizi, mahlep ve kopuk kopuk kabarmis mayali karisimi ilave edin. Baska bir kabin icinde yumurta sarilarini, sut ve seker ile kucuk yumurta cirpisisi ile karisitirin ve unlu karisimin icine ilave edin. Butun malzemeleri karisitirin ve tezgaha 1 yk unu serpin, hamuru tezgahin uzerine gecirin. Icindeki purtukleri kaybolup, yumusayana kadar 10 dakika yogurun. Temiz bir kabin icini 1 tk zeytinyag ile yaglayin. Hamuru icine koyun geriye kalan 1 tk zeytinyagi elinizle hamurun uzerine surun. Uzerini temiz ve nemli bir havlu ile ortun. Ceryansiz, ilik bir yerde kabarmasi icin 7-8 saat arasi bekletin.

Kabaran hamurun eliniz ile uzerine bastirip gazini cikartin, biraz yogurun ve dikdortgen prizmasi seklini verin. Bir ucu birlesik kalacak sekilde uzunlamasina 4 uzun parcaya kesin (resim). Parcalari sac orgusu seklinde orun, uclari birlestirin (resim). Uzerine yumurta sarisi surun, dilimlenmis bademleri yerlestirin. Ilik bir yerde 40 dakika kadar bekletin.

Onceden isitilmis 350 F (175 C) firinda 50 dakika kadar uzeri nar gibi kizarana kadar pisirin.


Yemek tarifi Binnur'dan @ 4:27 PM 10 yorum



7.3.08
Iskembe Corbasi

250 gr dana iskembe, bol suda sabun ve firca ile yikanip temizlenmis
4-5 kap su
Tuz
2 yk tereyag
3 yk un
1 yumurta sarisi

Sos:
2 dis sarimsak, tuz ile dovulmus
4-5 yk uzum sirkesi, veya evinizde hangi sirke var ise

Iskembe, su ve tuzu, bir tencereye koyun, yaklasik 1,5-2 saat iskembe yumusayana kadar pisirin. Varsa duduklu tencerede cok daha kisa surede pisirebilirsiniz. Uzerindeki kopukleri kasik ile alip atin. Iskembeyi ekmek tahtasinin uzerinde kucuk kucuk dograyin. Haslama suyunu dokmeyin.

Orta boy bir tencerede yag ile unu bir kac dakika kavurun. Uzerine yavas yavas 2 kap kadar haslama suyundan dokun. Istediginiz kivama gelince icine iskembeleri ilave edin. Ortanin altindaki isida 15-20 dakika pisirin.

Kucuk bir kasenin icinde yumurta sarisini bir kac kasik corba suyu ile karisitirin. Karisimi yavas yavas tencereye bosaltin, karisitirin. Kisik ateste 3-4 dakika pisirin. Corba koyulasirsa istediginiz miktarda haslama suyundan ilave edebilirsiniz. Corbayi tabaklara koyun.

Kucuk cukur bir tabakta sarimsak ve sirkeyi karistirin. Her corba tabagina bir yemek kasigi sarimsakli sirke koyarak ikram edin.

2 kisilik.

Servis Onerileri:
- Kuzu Etli Kuru Fasulye, Pilav, Zeytinyagli Kereviz ve Incir Tatlisi.
Yemek tarifi Binnur'dan @ 12:48 PM 4 yorum



29.2.08
Etli Lahana Sarmasi

1 orta boy beyaz lahana*

Ic malzeme harci:
250 gr dolmalik kiyma
3/4 kap pirinc, yikanmis
50 ml zeytinyag
1 sogan, cok ince dogranmis veya rendelenmis
1 1/2 yk kirmizi biber salcasi
Tuz
Karabiber

3 yemek kasigi ezilmis domates, konserve
3 yk tereyag

Uzeri icin:
1/2 limon suyu
1 tk pul biber

Buyuk boy bir tencereyi yarisina kadar su ile doldurun ve kaynatin. Bicak ile kesip cikardiginiz lahana yapraklarini 3-4 tane icine atip 4-5 dakika kadar haslayin, kevgire koyup suzdurun.

Butun ic malzemeleri yemek kasigi ile plastik bir kap icinde karistirin. Bicak ile yapraklarin orta sert kismini kesip cikarin (resim). Bu kisimlari, yemegin dibinin tutmamasi icin tencerenin dibine yan yana dizin. Sarilacak buyuklukte yapraklari kesin. Yapragin ince kisimina bir tatli kasigi malzemeden koyun. Once ust kismi asagiya dogru katlayin (resim), sonra iki yanlari kapatin (resim) ve asagiya dogru sarin (resim). Sardikca tencerenin icine yan yana dizin. Arada bosluk birakmayin.

Tereyagini parca parca kesip lahanalarin uzerine yerlestirin. Piserken sarmalarin acilmasini onlemek icin uzerini kahvalti tabagi ile kapatin. Sarmalarin uzerini ortecek kadar suyun icine ezilmis domatesi koyun, karistirip tencerenin kenarindan icine bosaltin. Ortanin biraz altindaki isida 25 dakika kadar kapagi ortulu olarak pisirin. Arada tencereyi egip suyunu cekip cekmedigine bakin. Gerekirse az miktar daha sicak su ilave edin.

Lahana Sarmasi pistikten sonra uzerindeki tabagi catal yardimi ile kenardan kaldirip alin. Uzerine limon suyu ve pul biberi serpin. Tencerenin kapagini kapatin, 5 dakika kadar dinlendirdikten sonra limon dilimleri ile servis yapin.

3-4 kisilik.

* Sarmadan kalan lahananin ic kismi ile Beyaz Lahana Salatasi yapin.

Servis Onerileri:
- Kremali Domates Corbasi, Sigara Boregi ve Mozaik Pasta.
Azad
Azad
Admin

Mesaj Sayısı : 56
Kayıt tarihi : 17/05/08
Yaş : 35
Nerden : kars

https://azadboard.yetkin-forum.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz