INCIR TATLISI
1 sayfadaki 1 sayfası
INCIR TATLISI
Muhallebili Incir Tatlisi
250 gr kuru incir
1/2 kap seker
Muhallebi:
1 yk pirinc unu
2 yk seker
1/2 kap sut
Birkac damla vanilla
Susleme:
Her incir icin yarim ceviz
Once muhallebi malzemelerini kucuk bir tencerede, surekli karistirarak pisirin. Cukur bir tabaga bosaltin, uzerini ortun ve sogumaya birakin.
Incirleri tencereye koyun, uzerlerini ortecek kadar su ilave edin. Yumusamalari icin orta isida 20 dakika kadar haslayin.
Incirleri suzgecten gecirip, saplarini bicak ile kesip atin. Orta boy bir tencereye yerlestirip sekeri ve 2/3 kap suyu uzerine ilave edin. Dusuk isida 25 dakika kadar pisirin. Gerekirse az miktar su ilave edin. Dibinde incirler ile ayni hizada su birakin.
Servis tabagina yerlestirip sogumaya birakin. Servis yaparken, her incirin uzerine bir yemek kasigi sogumus muhallebi koyun ve yarim ceviz ile susleyin.
250 gr kuru incir
1/2 kap seker
Muhallebi:
1 yk pirinc unu
2 yk seker
1/2 kap sut
Birkac damla vanilla
Susleme:
Her incir icin yarim ceviz
Once muhallebi malzemelerini kucuk bir tencerede, surekli karistirarak pisirin. Cukur bir tabaga bosaltin, uzerini ortun ve sogumaya birakin.
Incirleri tencereye koyun, uzerlerini ortecek kadar su ilave edin. Yumusamalari icin orta isida 20 dakika kadar haslayin.
Incirleri suzgecten gecirip, saplarini bicak ile kesip atin. Orta boy bir tencereye yerlestirip sekeri ve 2/3 kap suyu uzerine ilave edin. Dusuk isida 25 dakika kadar pisirin. Gerekirse az miktar su ilave edin. Dibinde incirler ile ayni hizada su birakin.
Servis tabagina yerlestirip sogumaya birakin. Servis yaparken, her incirin uzerine bir yemek kasigi sogumus muhallebi koyun ve yarim ceviz ile susleyin.
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz