INCIR TATLISI

Aşağa gitmek

INCIR TATLISI Empty INCIR TATLISI

Mesaj  Azad Bir Paz Mayıs 18, 2008 7:04 pm

Muhallebili Incir Tatlisi

250 gr kuru incir
1/2 kap seker

Muhallebi:
1 yk pirinc unu
2 yk seker
1/2 kap sut
Birkac damla vanilla

Susleme:
Her incir icin yarim ceviz

Once muhallebi malzemelerini kucuk bir tencerede, surekli karistirarak pisirin. Cukur bir tabaga bosaltin, uzerini ortun ve sogumaya birakin.

Incirleri tencereye koyun, uzerlerini ortecek kadar su ilave edin. Yumusamalari icin orta isida 20 dakika kadar haslayin.

Incirleri suzgecten gecirip, saplarini bicak ile kesip atin. Orta boy bir tencereye yerlestirip sekeri ve 2/3 kap suyu uzerine ilave edin. Dusuk isida 25 dakika kadar pisirin. Gerekirse az miktar su ilave edin. Dibinde incirler ile ayni hizada su birakin.

Servis tabagina yerlestirip sogumaya birakin. Servis yaparken, her incirin uzerine bir yemek kasigi sogumus muhallebi koyun ve yarim ceviz ile susleyin.
Azad
Azad
Admin

Mesaj Sayısı : 56
Kayıt tarihi : 17/05/08
Yaş : 31
Nerden : kars

http://azadboard.yetkin-forum.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz